PROPOSTES DE VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE LLARGA DURADA

El voluntariat és un pilar clau en la gestió i organització de les entitats ambientals ja que contribueix, en gran mesura, al desenvolupament de determinades accions i objectius de conservació d'aquestes. Així doncs, els voluntaris ambientals són de gran ajuda per a les entitats.

A banda de participar en accions puntuals, els voluntaris també poden realitzar tasques de voluntariat permanent o de llarga durada en una entitat ambiental, col·laborant en diverses tasques del dia a dia i en l'organització dels projectes que desenvolupen.

Fondo-Natural-lq

Per això, aquest tipus de voluntariat de llarga durada requereix un major nivell de compromís entre voluntari i entitat, així com una pràctica basada en l'expertesa quant a continguts, dedicació i responsabilitat, però alhora buscant l'equilibri amb la frescor, l'alegria i l'espontaneïtat que poden aportar les persones voluntàries. 

La col·laboració del voluntari pot ser, a grans trets, mitjançant la realització de programes i activitats d’acció directa sobre el medi (de protecció i millora de l’entorn: investigació, censos de fauna, anellaments, reforestacions, neteges, restauracions, etc.) o d’educació i sensibilització ambiental (s’adrecen a persones, grups o entitats perquè adoptin un comportament més sostenible).

A continuació us proposem algunes entitats que requereixen, en el seu dia a dia, el suport de persones voluntàries que els ajudin a complir els seus objectius d'una forma responsable i amb compormís a llarg termini:

 

- AJUDA A IMPULSAR EL PROJECTE 1.000 PUNTS D'AIGUA

1000 punts daigua

1000 punts daigua registre de dades

 

- COL·LABORA AMB EL GEPEC!

gepec plantes sembrades

gepec salvem el corriol camanegre

 

- COL·LABORA AMB EL PROJECTE RIUS DE L'ASSOCIACIÓ HÀBITATS

Projecte-rius2

 

- FES COL·LABORACIONS PEIÒDIQUES A LA REVISTA AGROCULTURA DE L'ASSOCIACIÓ L'ERA.

Era-colaboracio-revista-agrocultura

Era-agrocultura

 

 - AJUDA L'ASSOCIACIÓ L'ERA

Era-feina-oficina

Era-esporus

 

- COL·LABORA AMB ESPIGOLADORS A DISMINUIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

 espigoladors

 

- COL·LABORA AMB GRAËLLSIA A LES TERRES DE L'EBRE

graellsia oliveres

graellsia lletra blava.jpg

Graellsia-ous-rajada

graellsia-platges-plastics

 graellsia-silmar

  

- PARTICIPA AL PROJECTE RORQUAL D'EDMAKTUB

EDMAKTUB

 

 - AJUDA A CONSERVAR EL RIU GAIÀ AMB L'ASSOCIACIÓ MEDIAMBIENTAL LA SÍNIA

La-sinia 

 

- NETEJA ELS BOSCOS DEL MARESME AMB LA FUNDACIÓ LOTUS BLAU

Lotus-blau-9bosc

 

Si estàs interessat/da en fer voluntariat ambiental de llarga durada en una entitat sense ànim de lucre i necessites més informació, contacta amb nosaltres a través del correu-e  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .